Miere de rapita

Miere de rapita

Mierea de rapita se deosebeste de celelalte tipuri de miere de albine prin coloratia foarte slaba, dar si prin faptul ca se cristalizeaza foarte repede. Procesul de cristalizare se produce cu atata repeziciune incat, de multe ori, mierea de rapita se cristalizeaza in fagure.

Ca si elemente care diferentiaza mierea de rapita de celelalte sortimente de miere ar fi, continutul mai mare de apa al acesteia (>18%) si un raport glucoza/fructoza net favorabil glucozei. 

Mierea de rapita este un tip de miere monoflora, o miere ecologica de primavara cu un miros specific (un usor iz de varza) si un gust deosebit, nefiind foarte dulce.

MOMENTAN NU MAI AVEM PE STOC ACEST SORTIMENT DE MIERE! 

Stiati ca…

  • Mierea de rapita este recomandata in cazul afectiunilor cardiace si a cailor respiratorii
  • Mierea de rapita protejeaza ficatul si imbunatateste functiile pancreatice si ale splinei
  • Mierea de rapita este utilizata in tratamentul osteoporozei datorita faptului ca uleiul de rapita contine enzima Q3 atat de necesara oaselor
  • Alaturi de proprietatile curative enumerate mai sus, mierea de rapita se mai foloseste si in tratarea bolilor ce afecteaza rinichii
  • Mierea de rapita se gaseste in comert doar sub forma cristalizata avand aspectul unei creme care se dizolva foarte greu in apa

 

Incearca si...

Mierea de salcam - cea mai apreciata si cautata dintre toate tipurile de miere, care se distinge in principal prin gustul placut, dulce, mirosul specific, dar nu foarte pronuntat de salcam, precum si culoarea galben pai.

Mierea poliflora - cea mai cunoscuta dintre toate tipurile de miere naturala, fiind, potrivit specialistilor, net superioara mierilor monoflore. Comanda acum si convinge-te de calitatea mierii poliflore! 

Un sortiment de miere puternic energizanta este mierea de floarea soarelui, care pe langa dulceata specifica si mirosul placut, mai are ca si proprietate unica un continut de lecitina pura, care ajuta in dezvoltarea intelectului si intarirea memoriei.

Mierea de tei este, din punct de vedere terapeutic, mult mai eficienta decât cea de salcam, chiar daca aceasta din urma este mai fina ca si gust.

Fagure cu miere - foarte apreciat pentru gustul racoritor si aromat.

Daca vrei sa prinzi energie de dimineata, incepe fiecare zi cu o lingura de catina in miere. Este un produs tonifiant care te ajuta sa faci fata mai usor provocarilor de la birou.

Miez de nuca in miere - o delicatesa foarte cautata de consumatori in special pentru gustul sau placut si pentru aroma sa.

 

< înapoi